2009-01-18 20:49:35• hírek • Ferenczi Noémi

Fellépett a Pro Musica leánykar

Ezen a hétvégén számos kulturális programot kínált a szatmárnémeti Ady Endre Társaság a Magyar Kultúra Hete elnevezésű rendezvénysorozat keretében. A hétvégi programsorozatot a nyíregyházi Pro Musica leánykar fellépése zárta a Dinu Lipatti Fílharmóniában.

A Pro Musica leánykar a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában működő Cantemus gyermekkórusból eltávozott, de továbbra is e közösségben énekelni akaró "öreg diákok" kívánságára alakult 1986-ban.

A.leánykar számos magyarországi és nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet. Legnagyobb sikerük a fennállásuk 10. évében nyert Európa Nagydíj. A kórus repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a gregoriántól napjaink zenéjéig. A Cantemus kórussal közös előadásban 10 önálló lemezük jelent meg. A szatmárnémeti közönség Bartók és Kodály műveiből, valamint Ady Endre verseinek megzenésített változatából hallhatott előadást. A kórus vezetője, Szabó Dénes, kiemelkedő művészi tevékenysége elismeréséül többször részesült elismerésben.

A nem mindennapi előadás méltó befejezése volt a hétvégi kulturális rendezvénysorozatnak, melyet a közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazott.

A kórust Szabó Dénes vezényelte

Bartók és Kodály műveit hallhatta a közönség

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: